Cum am rezolvat problema cu mufa de încărcare de la iPhone.

Am un iPhone 5 negru, am să țin minte toată viața când mi l-am luat. Nu data, nu sunt bun la ținut minte date, dar modul în care l-am achiziționat. Am stat două ore în magazin, nu știu de ce a durat atât. M-am gândit la un moment dat că poate așa durează când îți iei primul iPhone, să nu ai impresia că dacă ajungi să fii posesor de iPhone, îl poți lua așa ușor, poate de aceea a durat 2 ore de așteptare, ca eu să-mi aduc aminte că am stat extrem de mult timp ca să-l am.

Ca la orice telefon nou, m-am bucurat maxim. Nu mai avusesem iPhone până la ăsta mic și m-a încântat aproape tot la el. Față de vechiul telefon, un LG Optimus One, se mișcă de miliarde de ori mai repede, ba chiar mă miram că nu mai trebuia să aștept de fiecare dată, pentru fiecare aplicație, să se încarce. Ce să mai vorbim, o nebunie.

Timpul a trecut peste el și au început să apară problemele. Bateria parcă nu mai ține atât de mult, îl bag la încărcat și de două ori pe zi, spațiul parcă nu-mi mai ajunge. Bine, am o mulțime de aplicații pe el din care folosesc probabil 50%, dar vorba aia, nu știi când ai nevoie de ele. Acum vreo două luni am început să am probleme cu mufa de încărcare. Telefonul nu se mai încărca așa cum trebuie, la modul că trebuia să împing mai tare ca să facă contactul cum trebuie.

Și am împins, și am împins până în momentul în care ajunsesem să-mi încarc telefonul pus în picioare, stând pe mufă, ușor îndreptat spre dreapta, rezemat de marginea patului. Numai așa îl puteam încărca. În orice altă poziție nu făcea contact. Devenise stresant și mă gândeam că va veni ziua în care telefonul nu se va mai încărca deloc. Am întrebat pe facebook să văd dacă a mai avut cineva probleme cu mufa de încărcare de la iPhone și fratele meu alb Andrei îmi spune că a avut aproximativ aceeași problemă și-mi recomandă pe cineva (mersi boss).

Ajung în august prin țară, dar până să ajung la cei recomandați de Andrei, ajung în AFI și merg la iStyle să întreb. Intru în magazin, hai noroc ce face băieții? Am și eu o problemă, nu se mai încarcă ăsta mic? Băiatul de acolo începe să zâmbească, îmi cere telefonul, îi dă carcasa jos, scoate o agrafă și începe să o înfigă în mufa de încărcare. Îmi scoate de acolo vreo trei scame cât capul meu de mari, apoi mi-l pune la încărcat. Merge brici, nu trebuie să-l pun în nicio poziție specială, pot să-l mișc având încărcătorul în el, chestii pe care nu le mai făcusem de vreo două luni. Îl întreb dacă mă costă ceva și-mi spune că nu costă nimic, doar la curățat.

Așadar, dacă vedeți că iPhone-ul începe să nu se mai încarce cum trebuie, verificați dacă nu cumva aveți mufa aia plină de scame. Băiatul de acolo îmi spunea că se întâmplă frecvent acest lucru, chiar și numai de la băgatul telefonului de miliarde de ori în buzunar. Am scăpat ieftin, pardon, gratis cu reparatul telefonului, și mă gândesc că dacă aveți astfel de probleme să nu vă panicați, totul e de la băgatul telefonului în buzunar.


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Tagged on: , , ,

23 thoughts on “Cum am rezolvat problema cu mufa de încărcare de la iPhone.

 1. Vlad

  Am incercat si aceasta solutie si culmea, chiar aveam scame care impiedicau cuplarea corecta.
  Multumesc mult

 2. Papen Post author

  Eu mă și gândeam că trebuie să-i schimb mufa și când colo era mult mai simplu. N-ai pentru ce. happy

 3. mihai

  am avut si eu o problema cu telefonul,mi-a cazut pe jos,sa indoit carcasa,am gasit un service unde se ocupa numai de iphone,foarte buni baietii de acolo.Mergeti la http://www.gsmiphone.ro

 4. lorena

  cum as putea sa curat mufa ?

 5. Adi

  Cu ce curat interiorul ?

 6. Papen Post author

  Adi, Lorena, eu am curățat-o cu o agrafă de hârtie.

 7. Șerban

  Este o întreagă conspirație mondială! Vor să cumperi următorul model! Îți bagă scame-n mufă! Așa ceva.

  1. Papen Post author

   N-ai cu cine frate! Așa sunt toate modelele.

 8. Andrei

  Mii de multumiri! Multa sanatatehappy

 9. Mos gerila

  Buna! Am si eu o problema, va rog daca stiti sa ma ajuntati, am iphone 5s de ceva vreme nu ma mai tine incarcat, am fost cu el la service ca am crezut ca ii bateria de vina ia pus baterie noua si tot asa de repede se descarca ( ma tine vreo 3ore incarcat) iam pus inapoi bateria veche si nu ii gaseste nimeni baiu, ce ar putea fi???

 10. Pingback: Câte îndură un iPhone | Papen

 11. Ba Cristiii

  Functioneaza si la samsumg(il curatati, ii da-ti repornire si merge)

 12. Deyyu

  Ai o bere cand ajungi in iasi !
  P.s. In cazul meu, o granula de la terenul sintetic era problema!

 13. Flori

  Asta problema o am si eu .. numai ca trebuie sa mișc firul ori la stânga ori la dreapta ba in sus ba in jos. O fi de la cablu ? Sau are scame ca al tau ?

  1. Daniel Papa Post author

   Încearcă să-l verifici de scame prima dată. happy

   1. Flori

    L-am curățat avea câteva scame da tot trebui sa îndoi cablul ma gândesc ca sa lărgit mufa cam joaca cand dau la stânga si la dreapta

 14. Mihai

  Esti cel mai tare! chiar ma gandeam ca urmeaza sa desfac telefonul, bataie de cap. curatat mufa si gata! Multumesc mult de sfat! 50 de lei economie azi! Ai o bere virtuala de la mine! happy

 15. Catalin

  Super treaba,

  Chiar am rezolvat si eu problema.

  Mersi.

 16. Oana

  Multumesc de ajutor!!! Chiar functioneaza (eu am curatat mufa cu o scobitoare).

 17. Jedi

  Pont bun happy Multumesc !

 18. ionut

  super tare, merge ! happy

 19. Mihai

  Sa traiesti 100000000 de ani !!!!!

 20. Rebeca

  Am un iPhone 5S și nu îmi incarca deloc am incercat cu mai multe încărcătoare sa verific daca incarca și nu merge ce as putea face?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.