Unde se duc amenzile după ce le plătești!

Astăzi vă prezint în exclusivitate informații proaspete direct din interiorul sediului de taxe și impozite al sectorului 6. Pentru început, trebuie să vă spun că acum doi ani, am luat o amendă de circulație pentru parcare neregulamentară, despre care am scris aici.

După ce am primit somația acasă, mă gândeam că nu este corect față de mine, dar și față de cei care și-au plătit amenzile în timp util, să primești acasă o somație în care să scrie că dacă nu-ți plătești datoriile în termen de 15 zile de la primirea somației, vei fi supus legii nu știu care, articolului x, alineatul pi/2, pe scurt, se trece direct la executarea silită. Un fel de amenințare din punctul meu de vedere, pentru o chestie pe care eu am rezolvat-o deja.

Am ajuns în cele din urmă la direcția taxe și impozite a sectorului 6 și am întrebat, mânat de o curiozitate cum rar întâlnești, de ce am mai primit această somație acasă, din moment ce eu mi-am plătit amenda? Un domn de acolo, foarte politicos, mi-a dat răspunsul la această întrebare…

O mică paranteză…eu am plătit amenda la CEC, iar singura legătură între plata amenzii și confirmarea către centrul de taxe și impozite, era numărul procesului verbal și suma plătită.

Omul mi-a spus că se întâmplă astfel de lucruri, pentru că sunt două baze de date independente, care nu au nicio legătură între ele. Ei, cei de la taxe și impozite nu vor să-și unească baza de date cu cea a CEC-ului și invers. Drept urmare, dacă faci plata unei amenzi la orice sediu, dar care nu aparține de taxe și impozite, ei nu vor primi niciodată confirmarea plății. În astfel de cazuri, probabil că la un moment dat se scot rapoarte care conțin amenzile neplătite, iar în urma acestora, noi ne trezim acasă cu somațiile. Oricum, am înțeles că nu mai au contract cu CEC-ul, deci în curând, dacă nu cumva funcționează asta deja, amenzile se vor plăti doar la centrele de taxe și impozite.

Explicația domnului de la taxe și impozite, a fost că dacă aș fi plătit amenda într-un sediu care să aparțină de taxe și impozite, de preferat la sectorul unde locuiesc, confirmarea plății se făcea sigur și nu mai aveam astfel de probleme. Puteți încerca varianta asta, cu plata amenzii la centrul de taxe și impozite, dar tot va trebui să păstrați chitanța, pentru a fi siguri că puteți face dovada plății.

Am rezolvat-o și p-asta, teoretic, însă eu mi-am păstrat în continuare chitanța, n-ai de unde să știi. Mă scuzați că nu am încredere în institutiile statului. Poate peste vreo 5 ani, mă trezesc cu poliția peste mine în casă, pentru că am o amendă neplătită.

 

sursă foto via


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Unde se duc amenzile după ce le plătești!

 1. jules

  PE DRACU ! Si scuzati caps lockul.
  Cred ca si anul acesta, dupa 7-8 ani inca mai apar cu o amenda neplatita. Desi in fiecare an le-am prezentat chitanta. Ultima data maica-mea s-a dus la seful finantelor la Iasi doar sa discute problema asta. SI pe copia lor de la PV scria ca a fost achitat cu chitanta x din y.
  Ghici ce, a venit din nou.
  Morala: pastrati chitantele, pentru ca astia fac anual o testare a pietei si o sa va treziti ca platit aceeasi amenda de n-spe ori.

  1. Papen Post author

   Asta ziceam și eu. Chiar dacă ei spun că s-a rezolvat, chitanța rămâne sfântă happy

 2. Sabina

  Daaa, cunosc! si eu am o amenda contestata in 2007, greseala politiei. Am fost la vreo 3 procese, am primit si decizia favorabila mie. Anul trecut am primit si eu somatie cu executare silita, si cand m-am dus cu dovada la taxe si impozite mi-au zis ca “mai bine platesc acum urgent si-mi vor scadea ei din impozit la anu” pana isi actualizeaza ei baza de date. Pe bune?!? asteapta-ma ca platesc eu la anu’ laughing

  1. Papen Post author

   Vezi că ei sunt de treabă totuși! Îți dau posibilitatea să plătești laughing)

  2. http://www./

   BION I’m impressed! Cool post!

 3. jules

  BTW, sa isi uneasca baza de date cu a CEC-ului ? Ffs. Asta e cam ilegal si imoral.
  Problema e tot la finante. Ca e unul acolo care la final de zi nu e in stare sa marcheze platile din contul cec citite frumos de pe un extras de cont si sa le actualizeze in sistemul lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.