Un joc care nu se termină niciodată: Asphalt 8 Airborne

Țin minte că pe vremea când nu exista un calculator în fiecare casă mergeam la sălile de internet pentru a mă juca. Aveam două jocuri mari și late care-mi plăceau: Need for Speed, prima ediție și Age of Empires. Mai țin minte că mi-am construit un sat, o armată, mi-am cumpărat arme și tot felul de soldați, iar spre dimineață am dat atacul. M-a ajutat băiatul care se ocupa de sală și l-am învins pe prietenul contra căruia luptam. Venise peste mine cu armata lui de călăreți și a fost suficient să-i arunc doar vreo două bombe ca să-i distrug tot. S-a cam supărat atunci.

Apoi am intrat în era jocurilor cu mașini. Am fost întotdeauna fan al jocurilor cu mașini, cu precădere a seriei Need for Speed. Singura explicație logică pe care am găsit-o este că în viața reală sunt total invers față de cum sunt într-un joc cu mașini. Dacă în viața reală merg regulamentar și respect toate regulile de circulație, în jocuri sunt cel mai mare vitezoman.

Am descoperit că în afară de jocurile cu mașini nu mă mai atrage nimic, niciun alt joc. Așa că mi-am luat la un moment dat Asphalt 8: Airborne pe iPad. M-am jucat puțin la începutul anului trecut, atunci când m-am mutat aici și nu aveam nici internet, nici televizor. Citeam și mă jucam în timpul liber. Apoi m-am mai jucat din când în când, așa când mi-aduceam aminte că am jocul acolo.

lamboCe trebuie să faci în Asphalt 8

Sunt o mulțime de mașini puse pe categorii pe care le poți avea cumpărându-le. Ca să faci „bani” trebuie să câștigi curse. Fiecare traseu are câte cinci stele, trei dintre ele sunt pentru locul pe care-l ocupi în clasament (dacă ieși pe locul 1 ai trei, locul 2 ai două și locul 3 ai una singură) celelalte două fiind câștigate în urma cerințelor care ți se impun la fiecare traseu.

După ce ai cumpărat o mașină îi poți face tunning, dar care costă și el, astfel că trebuie să mai câștigi niște curse ca să poți să-ți aduci mașina într-o stare cât mai bună. Jocul cuprinde 9 stagii, ultimul fiind doar pentru mașinile care au ajuns la maximum de upgrade. La început, traseele ți se deblochează în momentul în care ai strâns un număr suficient de stele, apoi, mai târziu, numai în cazul în care cumperi o mașină pentru care acel traseu este special creat.

Sunt mai multe variante de traseu, ultimele fiind din Dubai sau Marele Zid Chinezesc. Sunt mai multe variante de joc, poți face drifturi pentru a câștiga un număr de puncte, poți face o cursă clasică de două ture, multiplayer unde poți juca cu alții în rețea sau evenimente care apar zilnic și pentru care joci în afara carierei construite de tine cu sudoarea frunții. happy

Care este de fapt problema

Problema este că acest joc pare că nu se va mai termina vreodată. Am ajuns la nivelul în care îmi fac upgrade la mașini la maxim pentru a debloca traseele din ultimul stagiu. Aici ai tot cinci stele pentru fiecare, cele trei pentru locul din clasament, celelalte două sunt pentru o cerință specială la fiecare traseu și un timp al cursei pe care trebuie să-l bați.

driftȘi când credeai că termini cu jocul și te apropii de sfârșit, vezi că de fapt dacă ai o mașină cu upgrade maxim, mai poți pune pe ea și altceva intrând la profesioniști. Dar ce poți pune pe ea după ce ai adus-o la nivelul cel mai de sus nu e la îndemână, ci trebuie să ai niște carduri speciale pe care ori le cumperi cu bani, ori le câștigi din evenimentele speciale zilnice.

Unele mașini le poți cumpăra cu banii câștigați din alte curse, altele se pot cumpăra doar cu bani reali. Probabil că nu voi termina niciodată acest joc, dar îmi place că e de muncă dacă vrei să ai toate mașinile la un nivel maxim de performanță. În ultima săptămână am reușit să-mi deblochez 8 trasee din ultimul stagiu, iar pentru fiecare mașină am avut nevoie de aproximativ 100000 de „bani” pentru a o aduce la nivelul maxim. La un singur joc câștigi între 3000 și 5000, deci e de „muncă”. Altfel, voi ce vă mai jucați? happy


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Un joc care nu se termină niciodată: Asphalt 8 Airborne

 1. tequylla2005

  Salut…se pot castiga masini din curse,evenimentele speciale sau pe alte cai din joc cumva?…am auzit ca ar fii castigat o masina la eveniment dupa ce a terminat de 5 ori pe primul loc cursele dar la finalul evenimentului era pe locul 10550…deci e posibil?

  1. Papen Post author

   Depinde cât timp durează evenimentul. Sunt unele care țin câte 4 zile și în timpul ăsta trebuie să strângi niște puncte. E posibil pentru că dacă ai câștigat de 5 ori ai strâns 1000 de puncte să zicem. Dar alții se joacă mai mult și strâng mai mult puncte, deci tu cazi în clasament.

 2. tequylla2005

  .Stii cumva de ce ma descalifica la startul jocului in eventuri?…termin pe locul 6,imi ia din combustibil dar nu incep cursa!!!

  1. Papen Post author

   Mai dă rateuri jocul din când în când.

 3. tequylla2005

  NU imi da refill free si nici tokenurile gratis dupa ce ma uit la reclamele date de ei…care ar fii problema? De o saptamana incerc zilnic si nimic !

 4. Charan

  Whoa great explanation about the product and I found a similar new place with many free games and useful Softwares on 7 downloads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.