Tu mai ții minte ce ai făcut cu primul salariu?

Când eram în liceu și mai aveam puțin să-l termin singurul meu obiectiv era să mă angajez undeva. Salariile nu erau foarte mari, dacă găseam ceva pe un milion de lei vechi pe lună, eram super bucuros. Așa că am început să-mi întreb prietenii care munceau deja pe unde aș putea să mă angajez.

Am ajuns la o tipografie unde am rămas vreo 3 ani. Tăiam hârtia pentru tipărit, la vremea aceea nu-mi doream decât să am un loc de muncă, nu conta ceea ce făceam. Salariu îl primeam în două părți egale, pe vremea aceea era cu avans și lichidare. Îmi calculam banii în funcție de data la care luam salariu și încă mai stăteam cu bunica mea în Pajura, deci dacă rămâneam fără bani, eram acoperit cumva.

La primul salariu am primit 800000 de lei vechi și cum pusesem ochii pe niște pantaloni, m-am oprit fix la un magazin care era peste drum de coloane la Romană. Only se numea. Am intrat acolo și mi-am dat toți banii pe o pereche de pantaloni. Verzi, cu buzunare pe picioare, așa cum îmi plăceau mie.

banisursă foto

Eu aveam impresia că dacă mă angajez o să am bani de cheltuială, asta până într-o zi când bunica mea mi-a spus: auzi mă, dar să dăm și noi niște bani prin casă, la mâncare, la facturi, d-astea, nu ă? Mi-am dat seama instantaneu cât de bou eram. Și de atunci am dat jumătate de salariu pentru cheltuielile casei.

După câteva luni de muncă am realizat că nu asta era soluția, să-mi cumpăr lucruri pentru care munceam o lună întreagă. De atunci îmi calculez banii altfel, nu-i mai arunc pe tâmpenii și pun înainte cheltuielile din casă, apoi pe ale mele. Voi mai țineți minte ce ați făcut cu primul salariu? happy


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Tu mai ții minte ce ai făcut cu primul salariu?

 1. mihai

  Dap. L-am pus deoparte. Pe el şi pe următoarele şase. Şi mi-am luat o Dacie 1100 fix a asta: http://www.automobileromanesti.ro/images/mari/Dacia/dacia_1100-1.jpg

  1. Papen Post author

   Tare! Strângător de mic happy

 2. Marius

  Chiar nu mai stiu ce am luat exact, dar am avut norocul sa fie un proiect destul de banos pentru anii pe care ii aveam. Pe la ~19 ani aveam de 3,4 ori salariul parintilor cumulate. Dar in momentul ala chiar nu m-am gandit ca voi lua x bani, ci ca voi prinde experienta intr-un domeniu de viitor.

  1. Papen Post author

   E bine că te gândeai deja la viitor și nu la bani. La mine banii erau mai importanți, dar între timp mi-am revenit. happy

 3. Ela

  Ma surprinde si pe mine dar chiar mai stiu. Eram in vacanta de vara din primii ani de liceu, si faceam 50 de lei pe saptamana impartind pliante cu oferte de piese auto soferilor in intersectii, vreo 12 ore pe zi, in soare, in zilele cand asfaltul se inmuia de atata caldura. Am luat cu prima plata mancaruri si prajituri pentru ai mei si o revista pentru mine.

 4. Georgiana Ionita

  Eu nici nu am apucat sa iau primul salariu ca deja l-am cheltuit laughing).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.