Stop making stupid people famous

Sunt sigur că sunt o mulțime de oameni „celebri” în lumea asta care la bază nu au nimic deosebit. Sunt celebri din cauză faptului că media i-a promovat ca fiind vedete, iar masa de oameni care se uită la televizor ca la Dumnezeu, și cred tot ce se difuzează, nu au avut prea multe șanse de a alege. Astfel ajungem să avem vedete fabricate, care nu fac altceva decât să urmeze un plan bine stabilit de la început, astfel încât oamenii să-i venereze ca pe niște adevărați idoli.

Sunt împrăștiați prin toată lumea, sunt sigur că ați auzit de Justin Bieber, care pentru mine este un exemplu în acest caz. Ce face acest băiat? Cântă, dar ca el mai sunt poate mii și atunci cum vă explicați că el este vedetă, iar din ceilalți sunt foarte puțini care au ajuns măcar la vreun post de radio. Sunt sigur că sunt mult mai mulți care cântă mult mai bine decât el, dar nu sunt cunoscuți publicului larg.

Și că am adus vorba de muzică, nu cred că vom mai avea vreo perioadă în istoria muzicii în care se vor scoate pe piață melodii care vor rămâne în istorie, precum au scos cei de la Nirvana, Metallica, Depeche Mode, George Michael, Michael Jackson și alții. Și ei au fost vedete la vremea lor, poate și ei au fost fabricați de cineva, dar măcar au lăsat ceva în urmă.

Stop-Making-Stupid-People-Famous_01

 sursă foto

Revenind pe plaiurile mioritice gândiți-vă puțin cam la ce „vedete” apar pe la televizor și prin toate știrile. Apoi întrebați-vă ce fac ele pentru a avea acel statut social. Exceptând muzica din start, unde oricine are loc să fie vedetă dacă are o echipă bună în spate și unde formațiile sau cântăreții apar ca ciupercile după ploaie, dar dispar la fel de repede, după ce au scos o singură piesă, ce mai fac celelalte persoane publice și eventual formatori de opinie, căci au această putere.

În România încă se mai promovează perlele de la bac, pițipoancele, manelele, în general prostia. Noi, ceilalți, ne mirăm în continuare de ce nu merge România în direcția cea bună. Sigur, aș fi putut să văd partea plină a paharului, dar chiar și atunci când ești un optimist incurabil, trebuie să tragi o linie la un moment dat și să-ți pui picioarele pe pământ. Nicăieri în lumea asta nu este numai miere și lapte, toți au probleme, însă depinde foarte tare ce probleme ai. Pentru că dacă în România o problemă este de ce a mâncat Bianca la micul dejun roșii și nu omletă, atunci este evident de ce nu mergem în direcția bună.

Când ne vom opri din promovarea tuturor„vedetelor” prefabricate, atunci poate vom mai avea vreo șansă. Până atunci, poate ar fi bine să căutăm și lucrurile care nu conțin prostie, perle, violență sau ură.


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Stop making stupid people famous

 1. Șerban

  Te-ai hotărât să fii primul care aruncă cu piatra?

 2. Papen Post author

  Crezi tu că eu sunt primul?

 3. Șerban

  Nu, dar aș fi preferat să o arunci pe bună dreptate. happy

 4. Papen Post author

  Unde am greșit? big grin

 5. Șerban

  Îți mai scapă câte un clip de YouTube sau un articol despre ăștia de care zici.

 6. Papen Post author

  Îmi mai scăpau pe vremuri. Acum singurele chestii la care mai dau un share sunt din seria fail whatever. big grin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.