Running for Romania

Acesta este numele paginii de facebook pe care am făcut-o azi pentru ceea ce spuneam ieri. Inițial m-am gândit la Franța pentru că acum locuiesc aici și-mi vine la îndemână. Însă am încercat să mă uit mai departe de asta și am ajuns la câteva idei pe care le voi pune în aplicare începând din acest moment.

Concept

Running for Romania se vrea a fi o comunitate de oameni care vor să promoveze atracțiile turistice din România. Mi-aș dori să strâng în jurul acestei pagini oameni care văd și partea frumoasă a României, nu numai lucrurile negative. De asta se ocupă deja media din toată Europa.

Imaginea reală a României este mult diferită de ceea ce se prezintă prin televiziunile din Europa, iar cu această pagină voi încerca să arăt imaginea României așa cum este ea, prin prisma obiectivelor turistice de la noi din țară. Avem ce arăta lumii, sunt foarte mulți oameni care nici măcar nu știu unde este România pe hartă, așa că nu-mi rămâne decât să alerg și să promovez imaginea României.

Cum alergatul este acum pe val, consider că este o oportunitate de a promova imaginea României prin acest mod.

Următorii pași

În momentul de față mă antrenez pentru un maraton pe care-l voi avea pe 11 octombrie la Reims. Am să fac ceva kilometri până atunci. Așa că, m-am gândit că dacă tot alerg și pentru ca pagina de facebook să nu rămână goală până atunci, voi pune pe ea fiecare kilometru pe care-l voi alerga până la maraton. Pentru moment voi scrie în engleză și în franceză. În engleză pentru ca să înțeleagă toată lumea și în franceză pentru ca să înțeleagă și ei. Nu vreau să-i jignesc, dar sunt foarte mulți care nu știu altceva decât franceză.

Am căutat pe google și am aflat că dacă faci înconjurul României pe linia graniței sunt aproximativ 3000 de kilometri. După un scurt calcul mi-am dat seama că mie mi-ar lua cam un an și ceva pentru ai face. Așa că la fiecare antrenament voi pune câte o poză cu un punct de atracție turistică din România, legându-l de numărul de kilometri pe care i-am făcut.

Deocamdată mă opresc aici cu ideile, aș vrea pe viitor să ies din Franța și să ajung la toți străinii care nu au ajuns până acum în România.

Cum mă puteți ajuta

Asta în cazul în care ideea vi se pare în regulă, evident. Dacă alergați prin alte țări la maratoane, semimaratoane sau orice altă cursă, dați-mi un semn ori pe mail la papa.daniel pe gmail ori printr-un mesaj pe pagina de facebook Running for Romania și facem să fie bine.

Mă gândesc la niște tricouri albe cu mesaje despre România despre principalele puncte de atracție turistică sau chestii pe care nu le cunosc toți despre noi. Pixul, insulina și motorul cu reacție îmi vin primele în minte. Vedem ce iese. Dacă aveți orice sugestie sau aveți vreo completare, mesajele voastre sunt bine venite.

Desigur, dacă vă place ideea asta, puteți da un like la pagina Running for Romania. Nu costă nimic.


 

Azi am pornit la drum de la zero și sunt sigur că în final va ieși ceva frumos. În toate țările sunt hoți și cerșetori, toate țările din lume au și părțile lor negre, nu există raiul pe pământ. Ăsta este motivul pentru care trebuie să scoatem în fața imaginea României așa cum este ea și nu numai partea ei negativă. Ați fi uimiți să vedeți cum vorbesc străinii care au ajuns prin România și au văzut că este într-adevăr o țară frumoasă.

 


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.