Prin Bucureştiul meu – nu, nu mi-am cumpărat oraş!

Deşi  m-am născut în Bucureşti şi stau în acest deosebit oraş de când sunt mic, sâmbătă am avut ocazia să aflu câteva lucruri interesante despre Bucureşti pe care nu le ştiam.

Am început ziua bine…la 8:20 eram în Piaţa Victoriei unde era punctul de întâlnire pentru excursia ce urma să o fac cu gaşca de PrinBucureştiulMeu. Când am ajuns acolo era deja un autocar şi cu ceva oameni lângă el…numai că eu mă aşteptam să cunosc pe cineva. M-am uitat în jur nu era nimeni cunoscut şi mi-am spus că poate sunt eu prea adormit. La un moment dat o doamnă cu o listă în mână spune: Gata! Haideţi să mergem! Ca să nu fiu penal şi să mă urc într-un autocar cu oameni pe care nu-i cunosc, am considerat că este necesar să le adresez următoarea întrebare: Cu riscul de a părea penibil, ce se întâmplă aici? Şi am primit şi răspunsul: Mergem la Let’s do it Romania! Am înţeles!

După ce ne-am strâns toţi, pe la ora 9 am plecat într-un tur al Bucureştiului prezentat de ghidul nostru turistic oferit de Paralela 45. Am mers pe Calea Victoriei despre care am aflat că pe vremuri era făcută din lemn, am ajuns pe la Cercul Militar Naţional, Academia Militară, Dealul Mitropoliei, Piaţa Unirii, Hanul lui Manuc (care nu mă aşteptam, dar el a fost denumit aşa pentru că pe cel care l-a făcut, ghici cum îl chema?).

Apoi am plecat spre Palatul Mogoşoaia unde nu am fost lăsaţi să intrăm cu autocarul pentru că nu ar fi fost loc în parcare. La întoarcere autocarul s-a oprit în faţa Muzeului Ţăranului Român pe care eu nu am mai apucat să-l văd pentru că trebuia să ajung la Ploieşti pentru Junior Bike.

Ce am aflat despre Bucureşti în toată excursia asta? Am aflat că este un oraş vechi care este plin de clădiri monumentale în stil neoclasic. Am mers pentru prima dată în 30 de ani pe Dealul Mitropoliei. Ştiam de el doar din auzite, dar acum am avut ocazia să-l văd, să văd biserica de acolo şi o mică parte dintr-o slujbă. Calea Victorie are ca lungime 3 kilometri, Brâncoveanu a fost ucis în 1714 prin decapitare, în Bucureşti se găsesc o mulţime de mânăstiri, Palatul Mogoşoaia are un etaj (parterul) pentru servitori, iar etajul unu este împărţit în două, o parte pentru el şi o parte pentru soţia lui.

Am cunoscut din nou oameni noi pe care-i ştiam doar de pe twitter şi care sunt foarte de treabă. Nu ştiu cum fac, dar nu am avut ocazia până acum să dau peste cineva din online şi să nu fie de treabă, ca să nu zic altfel happy Nu dau linkuri pentru că s-ar putea să uit pe cineva, de, vârsta, şi nu vreau să se arunce cu roşii în mine pe stradă, dar vă spun că am văzut Bucureştiul altfel după o zi de plimbare prin el.

Cu această ocazie vreau să-i mulţumesc Corinei pentru invitaţie şi pentru un eveniment organizat brici şi tuturor celor din autocar pentru o zi reuşită. Sponsorii acestui eveniment au fost Hotel Răzvan (care i-au cazat pe colegii din Cluj), Laser Maxx şi Groupon, pentru că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. happy


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

7 thoughts on “Prin Bucureştiul meu – nu, nu mi-am cumpărat oraş!

  1. Pingback: #prinbucurestiulmeu 2 « Pyuric.ro

  2. Pingback: # Prin Bucureştiul meu @ Mariciu.ro

  3. Pingback: La plimbare #prinbucurestiulmeu 2011

  4. Pingback: Prin Bucureştiul meu « Groupon Blog Romania

  5. Pingback: Prin Bucureştiul Meu 2011 | Sorin Grumazescu

  6. Pingback: Bucureşteancă pentru o zi « Denisa Bârgău

  7. Pingback: Bucureşteancă pentru o zi – Denisa ✿ Bârgău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.