Prima zi fara facebook

Saptamana asta sunt obiectul unui experiment incercat si de altii probabil. Vreau sa stau o saptamana fara sa intru nici macar o data pe facebook sa vedem ce se intampla, sa masor intr-un fel gradul de dependenta pe care-l da marea retea sociala. Deja ma intreb care este scopul de a intra pe facebook in fiecare zi…o fi oare curiozitatea de a afla ceea ce fac ceilalti asa-zisi prieteni? o fi oare relatarile pe care le poti pune pe wall? Cine stie? Sunt foarte curios sa vad daca e chiar atat de greu sa stai fara sa intri pe facebook macar o saptamana.

E ca un fel de post. Unii nu mananca animale (a.k.a. carnelaughing altii tin post de Craciun sau Paste, eu sunt in post de facebook. Post negru: adica nu intru nici dupa ora 10 seara, ca nu am voie. Deocamdata e ok, nu simt nevoia de a accesa facebook, dar e inca dimineata si pana diseara mai e. Sunt sigur ca o sa stau linistit toata saptamana. Pana la urma dependenta e doar in creier, adica nu te doare nimic daca nu intri pe facebook. Daca ar fi primul caz, adica cel in care intri sa vezi ce mai fac ceilalti atunci e nasol. Asta inseamna ca in loc sa te concentrezi pe ceea ce ai tu de facut, iti pierzi din timp si din energie urmarind ceea ce fac altii. Asa ca va propun sa faceti mai intai chestiile care sunt importante pentru voi si apoi sa va interesati ce mai fac ceilalti, zic.

Cand am spus ca nu voi folosi facebook o saptamana m-am referit si la faptul ca nu voi citi nici notificarile venite pe mail, nici nu-mi voi mai posta pe wall link catre blog, nu-l voi folosi in niciun fel, deloc.

Ne auzim mai incolo, deocamdata e okhappy


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Tagged on: ,

5 thoughts on “Prima zi fara facebook

 1. rox sc :D

  Eu mi-am dizolvat contul de F.. si vreau sa-ti spun ca nu e asa greu, asta e marturia unei persoane care toata ziua bramburea pe facebook. Intr-adevar mi-e dor sa-mi spun off-ul macar prin postarea unui link sau ceva, dar nu e stres merge si messul laughing dupa ce am renuntat la fumat…scuze facebook tongue laughing am reusit sa ma concentrez pe multe alte chestii care erau mai importante. De abia astept sa citesc concluzia ta dupa aceasta saptamana!

 2. Papa

  Deocamdata e okhappy eu am observat ca stand pe facebook, omori o gramada de timp in care ai putea sa faci orice altceva, mult mai important decat sa stai si sa faci cehappy nimic…nu cred ca o sa-mi sterg contul pentru ca este o metoda buna de promovare pentru diverse chestii, inclusiv blogul, dar vreau cel putin sa i-au o pauza deocamdatahappy

 3. Cristian Lupulescu

  Dupa ce am vazut postarea ta ca vrei sa faci o pauza la Facebook, eu mi-am inchis contul, m-am cam saturat de el, de curiozitatea de a vedea ce mai fac prietenii si alte prostii de pe acolo; si eu eram "dependent", nu era zi in care sa nu intru macar 2 min.
  Gata, nu-mi mai activez contul si sper sa renunte cat mai multa lume la el.

 4. Papa

  Pai daca si-ar inchide toti conturile, ar da astia falimentlaughing)

 5. Cristian Lupulescu

  Cu atat mai bine, poate iese lumea mai des din casa, nu vezi ce fac americanii, se filmeaza de nebuni in fata pc-ului ca altceva nu fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.