Prima tură cu bicicleta

Azi am ieșit cu bicicleta la plimbare pe un traseu pe care deja îl făcusem în alergare acum câteva săptămâni. De câte ori m-am plimbat pe undeva prin zonă pe aici, m-am gândit și la cum ar fi cu bicicleta, cum sunt începător într-ale pedalatului, m-am uitat să nu fie prea abrupt sau prea mult de urcat.

Dar trebuie să mă întorc puțin în timp să vă povestesc cum am achiziționat bicicleta, că doar nu credeați că mergi la magazin, dai banii și o iei. Aici e puțin mai „distractiv”. Pe 12 decembrie, după ce am căutat pe internet tot felul de magazine și biciclete, am ajuns la Decathlon. Calculasem că la raport calitate/preț aici sunt cele mai bune biciclete. Nu contează ce model mi-am luat, bine, e un Btwin, rockrider 560, contează procesul de cumpărare.

Am plătit bicicletele, pentru că am luat două, una eu și una soția mea, și am ales să ne fie livrate acasă pentru că mărimea XL care-mi trebuia mie nu o aveau pe stoc. Băiatul de la magazin mi-a spus că până maxim vineri vor fi livrate. Era sâmbătă, înainte cu 6 zile de vinerea aceea. Am zis că e în regulă, m-am uitat pe vreme, era tocmai bine, se încălzea exact în săptămâna de după vinerea aceea în care urma să vină bicicletele.

Dar nu am stat degeaba. Am fost și am mai luat ce mai trebuie pe lângă, chiar și un portbagaj special de biciclete care se instalează pe haion. Cu ăsta m-am distrat de minune. Am vrut să-l instalez și ce să vezi? În poză arăta într-un fel, în instrucțiunile de instalare arăta într-un alt fel. Așa că m-am întors la magazin și am aflat că ei nu mă pot ajuta cu instalatul că ei doar le vând. L-am pus până la urmă. Mă rog.

Revenind la livrarea bicicletelor, băiatul din magazin mi-a spus că o să primesc un mail de la firma de livrare în care îmi voi alege data livrării. Am primit un prim mail în care mi se spunea că voi mai primi unul în care să-mi aleg data de livrare. Primul mail l-am primit marți. Deci, repet, am primit un mail ca să fiu anunțat că mai primesc încă unul. Ok.

Am doilea mail a venit undeva pe joi. Acum aveam ocazia să-mi aleg data livrării și am văzut undeva scris acolo marți. Zic: gata, așteptarea a luat sfârșit! Vin bicicletele! Ce să vezi? Era marți, dar pe 30 decembrie. Am luat-o razna. Pe de altă parte, aveam posibilitatea să-mi ridic singur coletele de la depozit, ceea ce am și făcut. Le-am dat un mesaj în care-i rugam să anuleze data livrării și că aș dori să-mi ridic singur coletele. 2 colete de 116 kg. În condițiile în care o bicicletă nu are mai mult de 14 kg. O greșeală de sistem, am aflat ulterior. Am fost la depozit și le-am ridicat de acolo. Erau ambalate în două cutii de carton mari, iar pedalele și frânele erau acoperite cu punguțe din acelea care fac poc-poc, de nu te mai poți opri după prima bulă spartă.

Prima tură cu bicicleta

Am luat bicicletele ieri și azi le-am scos în lume. Traseul ușor, de vară, cu o diferență de nivel pe plus de doar 176 de metri. O porțiune de urcat la început, apoi numai coborâre, puțin plat și o urcare la sfârșit. O tură are cam 7 kilometri, așa că am făcut două, să fie.

La un moment dat prinsesem ceva viteză, bine, asta cred că-mi închipuiam eu, pentru că am trecut pe lângă un băiat care mi-a spus să dau drumul la frână și să nu-mi mai fie frică. N-am făcut asta pentru că n-am vrut să mor tânăr. Apoi, după ce am mai mers puțin pe un drum forestier plin cu rădăcini de copaci și cu pietre, am intrat într-o pădure. N-aș fi crezut că un simplu plimbat cu bicicleta prin natură îți poate aduce o asemenea bucurie.

M-am bucurat precum un copil mic atunci când primește cel mai dorit dar de Crăciun. Am combinat toate vitezele posibile ca să-mi dau seama cu care mă împac mai bine și pe care ar trebui să o folosesc pentru urcare. V-am zis că sunt la început de tot cu pedalatul. N-am mai făcut asta de vreo 20 de ani.

Acum știu doar că în cel mai rău caz voi ieși în fiecare week-end cu Papabike-ul prin păduri și că atunci când voi începe antrenamentul pentru un triathlon, voi avea bicicleta mea pe care să pedalez. Trebuie doar să-i mai cumpăr niște anvelope de stradă.


M-am bucurat atât de tare de turele astea două încât nici poze nu am mai făcut. Singura poză pe care am făcut-o de pe tot traseul este asta de mai jos, la intrarea din pădurea despre care vorbeam mai devreme. A, și încă ceva. Am mai dat de alți bicicliști veniți pe acolo ca să facă exact același lucru ca și noi. Ce ne-am mai salutat și noi ca bicicliștii așa. Adică am zis salut, nu vă imaginați că acum am intrat în vreo sectă sau ceva. Hai să aveți o seară bună!

rockrider

 


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.