Pentru pasionații de vinuri

Din ianuarie 2014 și până în august anul trecut am locuit în Franța, într-un mic orășel situat în mijlocul țării. Dacă ai întreba oamenii pe stradă despre Franța, cu siguranță marea majoritate va aduce în discuție două chestii: brânza și vinul.

Despre brânză vă pot spune doar că au peste 300 de feluri. Se servește de obicei după felul principal, dar înainte de desert. Am înțeles că bacteriile pe care brânza le are în ea te ajută cumva împotriva cariilor pe care ți le-ar face desertul. Despre vin…

Am multe amintiri legate de vin asociate cu multe momente din Franța. Am alergat chiar și un maraton printre vii, timp în care am degustat câte un soi la fiecare punct de hidratare. Am auzit povești despre vin și când am fost în Porto. Acolo am auzit pentru prima dată că există vin verde, care de fapt este alb, dar gălbui la culoare. happy

sursă foto

Revenind în prezent, aș vrea să vă arăt două chestii legate de vin:

  • un magazin de vinuri – vinuri de la Crama Histria. Mi se pare interesant că poți cumpăra vin online. Mă gândesc că trebuie să cunoști bine ceea ce cumperi pentru ca alegerea să fie mai ușoară. Spre exemplu, ce ai alege dintre aceste vinuri roșii?
  • o aplicație pentru pasionații de vin care se numește Vivino – poți scana eticheta de pe sticlă și aplicația va găsi din ce an e și multe alte detalii legate de acel vin.

Anul trecut de ziua mea am primit un atlas al vinurilor din toată lumea. Are cam 1000 de pagini și încă nu m-am apucat de el. Am văzut vinuri de la 2 euro/sticla la 200 de euro/sticla. Vă las mai joc un clip despre degustarea vinului de pe vremea când făceam și eu vlogging.


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.