Pe mine nu mă doare dacă încerc

Am întrebat în stânga și-n dreapta despre ce ar implica o campanie de educare a șoferilor din trafic și după ce am aflat, m-a cam pus pe gânduri. Prea complicat, Poliția Rutieră, Ministere și tot felul de organizații la care totul se mișcă foarte greu, deci nu prea ar merge făcută o chestie de genul ăsta sau ar merge, dar foarte greu.

Dar sunt sigur că se poate face o campanie de acest fel doar în online, măcar noi ăștia care o ardem pe net să facem  ceva că vorba aia, suntem destul de mulți, și dintre  noi ăștia mulți, o grămadă au și permis, deci publicul țintă îl avem deja. Spun asta pentru că pe drumul meu către casă din această minunată seară de noiembrie, pe Calea Floreasca, mai exact pe podul care trece peste lac, erau o grămadă de televiziuni, o macara, poliție, salvare, pompieri, haos, ca să aflu ceva mai târziu că a fost un accident în urma căruia au rezultat: un mort, un rănit și o mașină făcută praf, pentru că a sărit cu ea de pe pod în lac.

Curba aceea de acolo nu este periculoasă, eu am trecut pe acolo de sute de ori și nu am avut nici cea mai mică problemă. Nu-mi rămâne decât o singură variantă pe care pot doar să o presupun pentru ceea ce s-a întâmplat: viteza excesivă.

De ce spun că ar trebui să facem o treabă în sensul ăsta? Pentru că de multe ori mor oameni nevinovați în accidente, pentru că de prea multe ori accidentele sunt făcute din motive care mai de care mai stupide, pentru că de multe ori oamenii sunt călcați pe trecerea de pietoni, deși acela este singurul loc în care ei au prioritate (vorbesc despre trecerile de pietoni fără semafor) și exemplele ar putea continua.

Dacă sunteți interesați de subiect vă aștept cu propuneri. Hai să facem ceva cu cei pentru care traficul este un nou joc pe calculator…

 


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

6 thoughts on “Pe mine nu mă doare dacă încerc

 1. igabrieu

  Pun umarul happy Care ar fi scopul mai exact? Prevenirea accidentelor?

 2. Papen Post author

  Nu, pur și simplu educarea conducătorilor auto. Dacă ar exista respect în trafic, automat s-ar reduce și numărul accidentelor.

 3. igabrieu

  Oare cum putem starni interesul? Ma gandeam daca am concepe un loc in care sa popularizam numerele de masina in care sunt soferi deosebiti in sensul bun al cuvantului? Sau un site unde sa se inscrie fiecare proprietar de masina… cu concursuri cu premii simbolice (cel putin la inceput). Asta ar fi popularizare pozitiva. Sau popularizare negativa, care cred ca nu ajuta prea mult si nu sunt pentru, dar asa ca idee…desi poate e macabru: sa ne adunam mai multi si sa pozam fiecare crucile de pe marginea soselelor, filmulete despre accidente…. Nu stiu daca sunt idei bune. Pun si eu umarul cum ma pricep. Astept feedback happy si alte idei

  1. Papen Post author

   trebuie ceva șocant, gen asta
   http://www.youtube.com/watch?v=Ci6yduCOysA&feature=related

 4. Pingback: Care credeți că este principala cauză a accidentelor rutiere? | Papen

 5. Lucky

  4. Nesimțirea (șmecheria) în trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.