O poveste reală!

Ce faci în situația în care dai peste un articol ca ăsta, fără să știi tot contextul? Îl iei de bun și crezi că ceea ce se întâmplă acolo este groaznic pentru acei copii. Din păcate pentru această doamnă, deși mi se pare că exagerez când o numesc așa, eu merg la aceeași fundație la care a mers și ea și fac fix același lucru pe care l-a făcut și ea. Ceea ce nu a scris ea în acel articol, vă povestesc eu acum, pentru că sunt niște detalii foarte importante pe care dânsa se pare că le-a omis intenționat, că deja, PR-ul este un domeniu în care mesajele care ajung la publicul larg, sunt cele care vrem noi, nu neapărat și cele adevărate.

Am trecut în week-end pe la fundație, mirat fiind de „gravitatea” situației și am vorbit cu doamna Mia Scarlat despre acest caz. Ce am aflat vă spun și vouă, fără să am vreun interes anume pentru a apăra fundația. Se pare că această doamnă, care repet, a fost în aceeași situația cu mine, avea un interes personal de la bun început.

Fundația nu facilitează, nu a facilitat și nici nu va facilita vreodată adopțiile. Singurele obiective ale acestei fundații sunt prevenirea abandonului social și școlar. De aceea, atunci când un copil ajunge aici, este învățat să meargă la școală, este învățat să fie prietenos și să-i ajute pe cei din jurul lui, de aceea, toți copiii care sunt aici se ajută unul pe celălalt sau cei mari îi ajută pe cei mici. Pictează, dansează, fac balet, fotbal, fiecare cu sportul pe care-l preferă, au spectacole la care participă cu toții, sunt o mare familie.

Eu am înțeles de la început că nu voi putea să o înfiez pe Gabi, fetița pe care o luăm de 6 ani deja din când în când. A rămas doar varianta în care voi fi doar un mentor pentru ea. O ajut cu ce are ea nevoie, o învăț cum să fie un om bun și cum să se poarte în societate, fac lecții cu ea, mă port cu ea ca și cum ar fi cel mai bun prieten al meu. Atât. Este o relație pe termen lung pe care nimeni nu o poate schimba. Se pare că această doamnă nu a înțeles acest lucru.

Hai să vă spun ce a făcut această doamnă printre altele. L-a luat pe Andrei de acolo, spunând că merg să se plimbe prin parc, și l-a dus să-i facă analizele, pregătindu-se, în mintea ei, pentru un fel de adopție. Ea voia să-l ia pe Andrei acasă de tot, însă acest lucru nu este posibil. Atunci când a văzut că nu se poate, a apelat la relațiile pe care le are pentru a trimite la fundație un control, susținând că ceea ce se întâmplă acolo este ilegal. Ce s-a întâmplat? După ce au venit în control și și-au dat seama că ceea ce se întâmplă acolo este extraordinar și că toți cei care sunt acolo sunt niște oameni de nota zece, după câteva zile au apelat la doamna Mia Scarlat, întrebând-o dacă mai pot aduce trei copii la ea la fundație. Nu credeți că dacă era în situația descrisă de doamna în cauză, fundația s-ar fi închis?

Înțeleg că s-a atașat de Andrei. Și eu m-am atașat de Gabi, o consider ca fiind fata mea, dar în același timp sunt conștient că nu voi putea niciodată să o iau acasă ca pe o jucărie. Copiii nu sunt jucării. Dacă a avut impresia că poate lua un copil acasă de tot, doar pentru că așa vrea dânsa, s-a înșelat amarnic. Acel copil a ajuns la tatăl lui, om care și-a refăcut viața, are un job și acum își permite să-l întrețină pe cel mic. Dacă ea nu a mai auzit nimic de el, înseamnă că cel mic e bine, este cu tatăl lui și își vede de viața lui în continuare. În cazul în care tatăl copilului nu și-ar fi permis să-l întrețină, acesta ar fi ajuns din nou la fundație.

Oamenii sunt tare dubioși în ziua de azi. Nici nu știi în cine să mai ai încredere, pentru că observ că fiecare își vede interesul, iar la prima abatere te ard de nu te vezi. Este în regulă să-ți vezi interesul, dar într-o situație de care erai conștient (deși în cazul acestei doamne se pare că nu e cazul) vii cu acuze grave la adresa unei persoane care și-a dedicat viața pentru a-i ajuta pe alții, îmi pare rău, dar nu mai ești om.


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

One thought on “O poveste reală!

  1. Mediator Bucuresti

    Pana la urma adevarul social nu este reprezentat de ceea ce se intampla ci de ceea ce se spune ca se intampla ! de aceea trebuie sa fim prudenti si atenti la persoane rau intentionate ! Pe de alta parte raul facut se intoarce intotdeauna !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.