Logică de pisică

Am un motan care va face în câteva luni patru ani. L-am luat de la țară când avea trei săptămâni și de atunci face parte din familia noastră. Când era mic, am crezut că e fată, dar am aflat pe la vreo trei luni că este băiat, de unde am ajuns și la concluzia tuturor zgârieturilor lui de când era mai mic. Cred că nu suporta să-i spui fetiță.

A trecut printr-o mare panică atunci când m-am mutat în Franța. Înainte de a pleca, am fost la veterinar și i-am făcut vaccinul anual, i-am pus cip (obligatoriu pentru a ieși cu un animal de companie din țară) și mi s-a recomandat să-i dau niște pastile cu vreo trei zile înainte de zbor. Acele pastile aveau să-l țină aproape adormit pe timpul zborului. Numai că de fiecare dată când le lua, ziceai că-i dau extasy. O lua la fugă de nebun prin casă și se mai oprea doar când era prea obosit, nicidecum de la acele pastile. Când am ajuns aici, a stat două zile sub pat fără să mănânce sau să bea ceva. A fost tare panicat.

Dar între timp, și-a revenit. Și a început cu programul lui obișnuit. Câteodată pisicile au o logică pe care eu nu o înțeleg. Hai să vă spun mai jos cum gândește el:

– îi dau să mănânce carne la plic, boabe, recompense (sunt niște pernuțe umplute cu diverse, spre exemplu pui cu brânză), batoane din acelea din carne deshidratată, deci cam toate tipurile de mâncare pentru pisici. Ce face el? Deși are mâncarea la îndemână, iar atunci când îi este foame miaună pentru a anunța acest lucru, deși are castroanele la dispoziție tot timpul, el va mieuna întotdeauna, chiar dacă a mâncat acum 5 minute. Într-o seară, am ieșit la plimbare pe terasă și a vânat două muște, pe care le-a și mâncat. Am la dispoziție toate tipurile de mâncare? Ce bine ar intra acum niște muște vânate pe balcon…;

– de obicei are locurile lui de dormit și eu îl las să doarmă în liniște. Câteodată mă întreb de ce mai îmi pun ceasul să sune, când el oricum miaună începând cu ora 7 fix. Miaună pentru că vrea mâncare, dar chiar și așa, după ce-i dau să mănânce, continuă să miaune până mă trezesc. Am mâncat, sunt sătul, dar de ce să-l las să doarmă?

piki

– revin la mâncare. Îi pun câte puțină, pentru că dacă vede multă mâncare în castron nu mănâncă. Așa că de multe ori, vine și miaună că-i este foame, în condițiile în care are la locul lui toate tipurile de mâncare din lume. De ce să mănânc din mâncarea care este la dispoziție și să nu primesc altceva?

– se face noapte și vreau să merg la culcare. Ghiciți pe cine apucă fuga prin casă și jucatul. Zici că așteaptă să vadă când mi se face somn și exact atunci îl apucă joaca. Fuge prin casă de zici că e nebun, sare pe pereți, pe uși, peste tot. Ăsta vrea să se culce, ce moment bun pentru a fugi prin casă aiurea;

– mai stau și eu la laptop pe canapea. Când ți-e lumea mai dragă, vine și se pune fix pe tastatură și se uită la mine așteptând să-l mângâi. Fraierul pare că are treabă la laptop, să rezolvăm situația zic. Ia bagă boss niște mângâieturi la băiat pe ceafă! Hai mai repede!

piki pe twitter

– când avem musafiri, se sperie de zici că a venit babau în casă. Ultima dată, am avut pe cineva să ne repare ceva în dormitor. Dar a plecat după vreo zece minute, timp în care motanul a stat ascuns pe undeva. Să-l fi văzut pe urmă cum mergea încet, încet prin sufragerie, uitându-se cu groază spre dormitor. Pentru siguranța mea, mai bine merg încet să nu mă audă nimeni. Dacă iese monstrul din dormitor care a venit să ne cucerească?


 

Dar chiar și așa cu toate prostiile pe care le face, e al meu și-mi place de el. Logica lui mă depășește, nu înțeleg cum le calculează el așa, dar are și părțile alea când se pune pe pieptul meu și toarce. Din când în când poate fi și foarte prietenos, mă întreb acum dacă am greșit undeva în educația lui. E bine totuși că are un program din care nu iese și cu care încep să mă obișnuiesc. Că doar nu vreți să-i fac eu program motanului? Poate trebuia să-l dau totuși la grădiniță…


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Tagged on: , , ,

17 thoughts on “Logică de pisică

 1. Piticu21

  tu si anca care sunteti deranjati de motani laughing)

  1. Papen Post author

   Crezi că dacă era pisică ar fi fost altfel? happy

 2. Iulian

  Eu am doua pisici, si se aplica cu brio logica asta laughing

  As mai adauga ceva : cand vine ora mea de culcare, pe langa fuga de nebune prin casa le apuca … cãcarea, ca sa zic asa. Sa vezi cum fac ridicari si culcari din pat sa curat dupa ele happy

  1. Papen Post author

   Păi cred că așteaptă intenționat să te bagi în pat. Și ăsta mic al meu mai are o chestie: stă să-l mângâi și toarce, apoi dintr-o dată, deschide ochii, se uită la mine și începe să mă muște. N-am înțeles-o nici p-asta happy

 3. Sandu Ionut

  Și la mine e la fel… Și am pisica. Confirm ce zice și Iulian cu partea de c… În rest o iubesc! Mai vreau o pisica happy

  1. Papen Post author

   Ionuț, păi ia una acum cât încă mai e mică, că pe urmă nu știu dacă se mai înțeleg între ele. Și eu aș mai lua una, dar mi-e că o bate ăsta al meu. E cam avar așa happy

 4. Iris

  A mea mananca doar cu lingurita… dar ce sa fac, daca asa am invatat-o…. acum sufar consecintele…in rest cam tot ce-ai descris mai sus se aplica si la pisica mea. Long live cats!!

 5. Papen Post author

  Și eu care credeam că al meu e răsfățat happy

 6. Voita S

  Nu stiu ce gandesc pisicii, dar uneori mi-se pare ca sunt un pic retardati sau nu stiu… Am auzit ca de 1000 ori au in gand sa-l ucida proprietarul.

 7. zippo

  toate povestile cu pisici explicate pentru cei ce nu au

 8. zippo

  intrucit nu a aparut linkul la comentariul de mai sus
  https://www.youtube.com/watch?list=PLagyxbJHFyL11iTef4c6ALIDsD–nXkel&v=w0ffwDYo00Q

 9. Georgiana Manole

  Ce frumos este!

  1. Papen Post author

   Mulțumesc! happy

 10. Pingback: Recomandarile Zilei #41 | Podul Minciunilor

 11. Pavel

  “Acele pastile aveau să-l țină aproape adormit pe timpul zborului. Numai că de fiecare dată când le lua, ziceai că-i dau extasy.” – chestia asta mi s-a parut de-a dreptul amuzanta. laughing Cred ca ori ai ramas putin masca atunci cand il vedeai ca alearga in loc sa faca exact opusul, ori te-ai gandit ca poate pastilele nu-s bune.
  E foarte draguta pisica, imi place mult!

 12. Mihai

  FYI: Tu esti al lui. Nu el al tau happy

  1. Daniel Papa Post author

   Logic, nu? happy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.