Despre legalizarea drogurilor

Acum câteva zile Uruguai a intrat în istorie. Este primul stat din lume care a legalizat marijuana și nu doar pentru consumul medical, ci legalizată în toată spendoarea ei. Se poate crește în casă până la 6 plante, se poate achiziționa de la magazin, au introdus-o în sistem și va produce ceva bani pentru bugetul de stat.

Toate drogurile, indiferent că sunt pastile, cocaină, heroină, marijuana sunt în momentul de față ilegale în toate țările din lume. Peste tot se luptă împotriva lor, însă nimeni nu s-a gândit niciodată ce ar însemna legalizarea acestora. Dacă aducem în discuție Mexicul sau Columbia, aici au murit zeci de mii de oameni în acest război împotriva drogurilor. Luptele se duc pe cotele de piață, pe zona pe care o ai sub influență și pe putere, căci putem vorbi de putere în cazul unui șef de cartel.

Hai să privim puțin drogurile altfel. În Norvegia, spre exemplu, am văzut într-un documentar că au centre special amenajate, unde cei care sunt dependenți de heroină vin să-și injecteze drogul în vene în condiții igienice. Înainte să ajungă la acest centru, trec pe la centrul de ziare, de unde iau câteva ziare și le vând pe stradă. Cu banii strânși, merg la acel centru și își cumpără droguri și și le bagă în vene sub supravegherea unei asistente medicale. De ce fac asta? Păi imaginați-vă că de când au deschis acel centru, rata tâlhăriilor a scăzut semnificativ. Cei care erau disperați să facă rost de bani de droguri, au primit o soluție. Acum nu mai e nevoie să tâlhărești pe cineva, ci mergi frumos, vinzi ziare și îți bagi în venă. Ei au ales acest stil de viață, deci cumva statul doar i-a ajutat să nu mai dea în cap și să nu se mai îmbolnăvească de mai știu eu ce boli.

 

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar legaliza toate drogurile?

Probabil că depinde foarte mult de anturajul în care te învârți. Doar așa ajungi să te droghezi. Ar trebui să fie definit din start de înseamnă să te droghezi, pentru că pentru mine, un drogat este acea persoană care este dependentă de un drog și care nu mai poate să stea fără acel drog nici măcar o zi.illegal-drugs

sursă foto

Dacă drogurile ar fi introduse în sistem, atunci asta înseamnă că multele miliarde de euro care se plimbă în aer cumva pe piața neagră, ar intra în circulație, ar contribui la bugetul de stat, deci s-ar putea face ceva cu acești foarte mulți bani. Ar fi probabil un mic război la început pentru cei care vor să devină distribuitori, dar cred că în timp se va rezolva. Nu va mai fi nevoie de echipele de polițiști anti-drog, deci se vor face disponibilizări sau cei are se ocupau de asta vor face altceva. Nu vor mai muri oameni, căci nu va mai fi nevoie de niciun război secret între carteluri, se vor găsi la magazinele special amenajate în acest scop, cei care se droghează vor putea să achiziționeze orice drog legal, iar magazinele vor plăti impozite pe profit, deci revin din nou la banii care intră în visteria statului.

Ar trebui făcute în spitale niște locuri special amenajate pentru cei care sunt dependenți, încercând prin asta să se mai țină sub control bolile care se iau folosind diverse metode de a te droga.

 

De ce sunt introduse drogurile în categoria tabu?

De fiecare dată când vine vorba de droguri toată lumea fuge. Ele sunt pe planeta asta cu mult înainte să știm noi că există. Multe dintre ele sunt făcute din plante, deci oarecum, nu dăunează mai mult decât o țigară. Am fost învățați de mici ce e bine și ce e rău, dar prin viziunea pe care o aveau părinții noștri pentru rău și bine. Acum dacă suntem mari și avem și noi propria gândire și propriile valori, de ce refuzăm să vedem realitatea?

Poate veți înțelege din rândurile astea că sunt un drogat, caz în care v-aș spune că nu ați înțeles nimic din ce am spus, dar trebuie să vină și momentul acela în care să ne luăm inima în dinți și să spunem ceea ce ne trece prin cap, fără să ne mai gândi că s-ar putea supăra cineva. Oricum nu poți mulțumi pe toată lumea.

Drogurile sunt încă sub categoria tabu, nimeni nu încearcă să-i înțeleagă pe drogați, sunt cumva băgați în aceeași oală cu deținuții sau tâlharii. Sunt niște oameni care au ales alt drum decât al tău, asta nu înseamnă că dacă cineva e dependent de droguri, nu se mai poate îndrepta. Poate dacă ar fi ajutați, ar ajunge din nou să se integreze în societate.

Din punctul meu de vedere legalizarea drogurilor ar fi un lucru util și pentru cei care se droghează, dar și pentru bugetul statului care ar legaliza distribuirea și consumul de droguri. Dar desigur, este doar părerea mea, puteți să mă contraziceți în comentarii. happy

Decât să băgați bani în războaie care nu se vor termina niciodată contra cartelurilor, mai bine legalizați-le și de banii ăia faceți ceva util pentru societate.


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

9 thoughts on “Despre legalizarea drogurilor

 1. spanac

  Este tabu nu taboo.
  Nu știam că există astfel de centre in norvegia, stiam ca-n suedia le da bautura si tigari alora de matura strazile si curata parcurile de gunoiaie. deci boschetari cu loc de munca. ceva ce la noi n-ai sa vezi in urmatorii 20 de ani din pacate
  si eu am scris sa se legalizeze toate drogurile si sa le faca foarte ieftine, sa moara toti dobitocii care-si baga-n vena.
  n-au inteles mesajul unii. n-ai ce sa le faci. tu daca stii ce-ai scris, e ok. cine vrea sa priceapa mesajul bine, cine nu… sanatate

 2. Mihai

  Mai tin sa-ti spun ca si-n Cehia ai voie sa ti-o cresti in casa LEGAL pana la 5 muguri.

  1. Papen Post author

   Nu știam! Merci. happy

 3. Papen Post author

  Am corectat taboo.Era în engleză laughing
  Cât despre legalizarea drogurilor, fiecare înțelege ce vrea. big grin

 4. Chaika

  Citeste Terence McKenna – Food of The Gods. Te va da pe spate. happy

  1. Papen Post author

   mulțumesc pentru recomandare happy

 5. Pingback: Link-uri de duminică | Razvan Pascal's Blog

 6. Pingback: Nu vă supărați, ați fumat vreodată marijuana? | Papen

 7. Pingback: Marijuana și efectele ei devastatoare | Papen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.