Despre Grupul Pisicarilor de pe facebook

Acum vreo trei sau patru ani mi-a venit o idee. Cum ar fi să existe pe facebook un grup exclusiv legat de pisici? Și l-am făcut fără să stau pe gânduri. La momentul respectiv m-am gândit că internet+pisici= love, așa că la câte poze cu pisici și la cât de amuzante sunt ele de felul lor, acest grup ar fi fost locul în care găseai toate lucrurile legate de pisici.

Ceva ani mai târziu grupul a ajuns la 5700+ de membri. Ceea ce nu am prevăzut m-a luat puțin prin surprindere. Eu m-am gândit doar la partea distractivă în toată povestea asta cu pisicile, nicidecum și la partea cealaltă, care implică pisici cu probleme, sfaturi despre cum să le îngrijești sau pur și simplu adoptarea unei pisici.

Despre comunitate

Și oamenii au început să pună anunțuri pe grup prin care anumite pisici erau date spre adopție. Sigur, sunt și persoane care vând pisici de rasă și trebuie să le înțelegem și pe ele. Spre exemplu, eu am dat bani pe câinele meu, pisica în schimb am luat-o de la țară, din podul casei, la numai trei săptămâni. Era cât palma mea când l-am luat.

Multe pisicuțe și-au găsit parteneri de viață, pentru că în cazul pisicilor numai de stăpâni nu poate fi vorba, prin acest grup. Fapt ce mă bucură enorm. Pisici care și-au găsit o familie prin intermediul grupului, ce poate fi mai frumos.

Apoi au apărut alte probleme. Oameni care aveau pisici dar nu știau cum să le îngrijească și au cerut sfaturi pe grup. Iar răspunsurile nu au întârziat să apară.  Există pe grup chiar și medici veterinari care pot ajuta în acest sens.

Faza inițială la care mă gândisem eu este la zi. Adică se postează situații amuzante cu pisici găsite prin colțurile internetului, iar oamenii se amuză pe seama lor. Este bine să avem și o parte de fun în toată treaba asta.

Ceea ce mi-a plăcut la membrii acestui grup este că sunt responsabili. De fiecare dată când pe grup apare o postare care nu are legătură cu pisicile, se autosesizează și se dă report, iar eu șterg acea postare în cel mai scurt timp. Ba chiar am dat și block celor care nu au încetat cu postări care nu au legătură cu subiectul grupului.

Iar toate astea îmi arată că de fapt suntem o mare comunitate iubitoare de pisici, care nu se dă în spate la a ajuta pe cel care are nevoie, plecând de la un sfat și terminând chiar cu o adopție.

Nu putem salva toate pisicile din lume

Din păcate. Nu poți salva absolut toate pisicile din lume, dar sunt sigur că multe dintre ele au fost salvate prin intermediul grupului. Poate câteodată unii membri sunt mai vehemenți în declarații, dar până la urmă totul se termină cu bine. Pentru pisici, desigur.

Luni am văzut o postare care mi-a atras atenția și care m-a făcut să scriu acest articol. Nici nu știu cum să vă spun cât de mare este bucuria când vezi astfel de postări pe grupul pe care l-ai creat doar pentru distracție. Și nu este un caz singular, am ales acest caz pur și simplu la întâmplare.

pisici

O altă pisicuță și-a găsit familie. happy

Numele grupului este sugestiv. Cuvântul pisicar nu cred că există, însă m-am gândit că așa ar trebui să se numească o persoană care iubește pisicile. Dacă asculți rock, ești rocăr, dar îți plac pisicile, ești pisicar. Logic, nu?

Unii membri ai grupului vin cu idei foarte bune de discuție. Spre exemplu, acum câteva zile cineva a zis că ar fi frumos să ne povestim cum am ajuns să avem pisică, iar comentariile nu s-au mai oprit. Dacă ai o pisică vei înțelege și de ce.

Dragi membri ai acestui grup, eu aș vrea să vă mulțumesc pentru că sunteți activi, pentru că salvați pisicile care au nevoie de o familie, pentru că ne sfătuim între noi și pentru că sunteți vigilenți împotriva celor care doar vor să-și promoveze chestiile personale pe grupul nostru. Am devenit o comunitate omogenă în care pisicile nu sunt doar subiect de discuție, ci sunt partenerii noștri de viață.

Dacă aveți deja sau vreți să faceți loc în familia voastră unei pisici și nu faceți parte din Grupul Pisicarilor, atunci poate ar fi timpul.

 


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

One thought on “Despre Grupul Pisicarilor de pe facebook

  1. Hadrian Mania

    De ce sa fii de acord cu sterilizarea? Dar cu tunsu bietei pisici, cu spalatul? Pai sunteti acolo care va bateti joc de pisici si incalcati chiar regulile!!! M-ati banat pt ca am discutat necivilizat…pai unii de acolo chiar merita !!! Am iesit eu definitiv pt ca habar nu aveti de ce inseamna o pisica !!!!
    Sterilizati-va bre ca nu sunteti de rasă!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.