Cum îți lași cioc! Sfaturi practice.

Nu știu de unde a apărut moda asta cu barba. În ultimii ani mai toți bărbații sau copiii își lasă barbă pentru că așa e la modă sau din diverse motive, ei și le știu mai bine. Barba nu este pentru absolut toți bărbații, deși trebuie să recunoaștem că majoritatea arată mai bine cu ea decât fără.

La mine e altă poveste. Când aveam vreo 14 ani mi-am propus trei lucruri pentru când voi fi mare: tatuaje multe, cioc și burtă. Aș putea spune acum că sunt un om împlinit, deși nu-mi dau seama de ce și-ar dori cineva să aibă burtă. M-am ales și cu asta, că doar nu era să-mi las dorințele neîmplinite. Tatuajele au venit în timp, iar ciocul…la ăsta am avut de muncit.

În ultimii zece ani, poate mai bine, m-am ras pe față de maxim 10 ori. De două ori m-am ras de tot, în restul cazurilor fiind doar pe lângă cioc. La început am avut doar ciocul, fără mustață, apoi am considerat că ar fi corect să-l las în pace și să crească așa cum vrea el.

Hai să vă arăt cum te tranformă de fapt o barbă sau un cioc și să vă dați voi seama singuri dacă e mai bine cu sau fără. Anul acesta m-am ras în luna ianuarie și pe cap și pe față. Arătam superb, aș fi putut căuta inelul împreună cu Frodo. Vezi aici cum arătam acum o lună și jumătate.

chelie

Momentul T0.

Apoi am început să aștept. Mă pricep foarte bine la asta. După o săptămână de așteptare, au răsărit primele fire de iarbă.

După o săptămână de așteptare. Hmm...Trebuie să mai aștept.

După o săptămână de așteptare. Hmm…Trebuie să mai aștept.

După două săptămâni în schimb, ziceai că nu m-am mai ras de două săptămâni…

După 2 săptămâni începe să se vadă forma ciocului.

După 2 săptămâni începe să se vadă forma ciocului.

Barba începe să prindă formă după două săptămâni, cu precădere în zona ciocului. Eu nu am norocul de a avea o barbă deasă, așa că mă mulțumesc doar cu ciocul. Dar stați să vedeți până la final. După 3 săptămâni…

După 3 săptămâni de așteptare.

După 3 săptămâni de așteptare.

După o lună arătam ca un adevărat rocăr. Pletele în vânt și barbă de motociclist. Bine, un motociclist la vreo 14 ani care are doar trei fire pierdute pe față.

La fix o lună de la T0.

La fix o lună de la T0.

Mulțumit de barbă, dar nu și de părul din cap. În ultimii mulți ani, cam ăsta a fost cel mai mare păr pe care l-am avut. Așa că am reglat-o din mașina de tuns. Și din lamă.

5 saptamani

După 5 săptămâni de la T0. M-am tuns că deja îmi intrau pletele în ochi.

Și pentru că barba mea este cam rară, am reglat-o din nou din mașina de tuns și am ajuns la ceea ce-mi doream de fapt de la bun început. O anagramă la cico.

După 6 săptămâni de la T0.

După 6 săptămâni de la T0.

Un singur sfat am pentru cei care vor să-și lase barbă: nu trebuie să faceți nimic. Trebuie doar să așteptați și la un moment dat barba/ciocul va crește singură/singur. Acum dacă vreți și voi să fiți la modă, nu uitați să vă cumpărați și o cămașă în carouri, dar și un topor. Mă întreb câți lumberi or fi prin Vaslui?

 

ps: nu, nu sunt obsedat de selfie-uri, ci am făcut un experiment ca să văd în cât timp îmi crește barba. Timpul variază în funcție de ce stil de viață aveți, dacă faceți mișcare sau dacă mâncați șaorma.

 

 


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Tagged on: , , , , ,

One thought on “Cum îți lași cioc! Sfaturi practice.

  1. Florin

    Iti sa bine man, in p***&**la mea, misto !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.