Cum am descoperit că sunt gurmand

Nu am fost niciodată pretențios atunci când a venit vorba de mâncare. Bunica mea m-a învățat că nu e frumos să am pretenții și că e bine ca atunci când cineva îmi pune ceva de mâncare în farfurie să mănânc tot. Așa aș arăta că apreciez pe de-o parte mâncarea care a fost gătită și pe de altă parte îmi arăt respectul față de cel care a gătit.

Cu toate astea am câteva chestii care nu-mi plac. Sunt câteva lucruri pe care nu le pot mânca, dar cred că modul în care gătești este foarte important în acest caz. Spre exemplu, nu-mi place ficatul, indiferent de unde provine, deși cred că dacă este gătit cum trebuie, e foarte bun.

Exemple din astea mai am câteva. Nu mi-a plăcut ciorba de burtă mult timp și asta pentru că am fost o dată la o cârciumă unde nu era gătită cum trebuie. Mirosea a vită fiartă și de atunci nu am mai mâncat. Au trecut mai bine de 5/6 ani de la momentul acela și anul trecut am încercat-o din nou. De data asta, gătită corect, a fost foarte bună.

Așa am pățit și cu andouilletteAm încercat prima dată acești cârnați într-un restaurant din cartierul Latin din Paris. Au fost oribili. Miroseau foarte urât și gustul era oribil. Asta se întâmpla în 2009, iar în 2015 i-am încercat din nou. Am zis să le mai dau o șansă. Puși pe grătar s-au dovedit a fi foarte buni și la gust, dar și la modul în care miroseau.

O altă problemă am avut-o cu stridiile. Mi se păreau foarte scârboase. Prima dată le-am încercat la Nisa, unde de fapt îmi doream niște scoici cu cartofi prăjiți, dar am încurcat meniul și am cerut altceva. Oribil din nou. Niște muci scârboși, care se scurgeau din cochiliile acelei stridii, pe care nu am putut să-i mănânc. După câțiva ani, am zis să le mai dau o șansă și lor. În combinație cu pâine prăjită cu unt și cu multă lămâie, sunt foarte, dar foarte bune.

paellasursă foto

La fel și cu melcii sau fructele de mare. Gătite cum trebuie sunt foarte gustoase și pentru a fi sigur că sunt proaspete, ar fi bine să le încerci într-un oraș care se află pe malul unei mări. Sunt sigur că sunt restaurante care le cumpără congelate și te mint că sunt proaspete, dar șansele sunt mult mai mari acolo.

Mi-am dat seama că sunt gurmand din mai multe motive:

  • îmi place foarte mult să mănânc mult. Cu greu mă mai opresc când mă pun la masă și nu mă las până ce farfuria din fața mea nu este goală;
  • îmi place să mănânc aproape orice. Nu sunt pretențios și orice mâncare mi-ai pune în farfurie, cu condiția să fie bine gătită, o voi termina;
  • îmi place să încerc feluri noi de mâncare. Merg pe principiul că nu ai de unde să știi dacă-ți place ceva sau nu dacă nu-l încerci. Așa că pe unde ajung, încerc să gust din mâncărurile locale. Până acum nu am găsit nimic să nu-mi placă.

Ultima experiență culinară am avut-o în Barcelona. Dacă ajungeți pe aici, trebuie neapărat să încercați două chestii: paella și tapas. Am stat doar 2 zile și jumătate, dar am avut grijă ca în fiecare zi să mănânc câte o porție de paella. Așa de mult mi-a plăcut. Plus că sunt miliarde de combinații în care poate fi gătită.


 

Mi-am dat seama că sunt gurmand atunci când mi-am pus întrebarea ce fel de mâncare îmi place cel mai mult? Nu am găsit un răspuns la această întrebare. Îmi plac toate la fel de mult și aș mânca cu plăcere orice. Altfel, tu ai vreun fel de mâncare cu care nu te împaci sau pot să-ți urez bine ai venit în clubul mâncăcioșilor?


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Tagged on: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.