Câteva lucruri despre Viena

În scurta vacanță de 1 Mai am ajuns la Viena și de data asta am putut să mă bucur de o vreme frumoasă, caldă și de cele două zile pe care le am de umplut cu plimbări.

Am descoperit că Viena este un oraș în care opera este mai peste tot prezentă. La Opera din Viena, există un mare ecran scos afară, în fața lui sunt puse niște scaune sau dacă nu ai prins loc pe scaun, poți sta liniștit chiar și pe jos, pentru a urmări ceea ce se petrece înăuntru. Nu costă nimic, e pentru oricine.

Celebrul deja parc de distracții de la Prater, cred că atrage milioane de turiști anual. Există aici tot felul de nebunii în care-ți poți încerca adrenalina, unele te aruncă în aer, altele te dau peste cap, unele sunt pentru cei mai fricoși, deci merg mai încet, altele sunt cei care caută să-și domine frica  și te aruncă în toate direcțiile. Există orice, pentru oricine. Am avut ocazia să prind un concert live al șoriceilor din Mexic și am prins, puțin cam haotic ce-i drept, imaginea de ansamblu a parcului.

Le-am luat într-o ordine la întâmplare…grădina zoo de la palatul Schonbrunn are câteva atracții sau mai bine spus, vedete, pe care trebuie neapărat să le vezi dacă ajungi aici.  Am intrat la un moment dat într-o încăpere, unde la intrare era un semn care îndemna la liniște. Înăuntru era întuneric, iar pe sus, pe lângă tavan, zbura ceva. Panica maximă a fost când mi-am dat seama că ce se vedea așa în umbră că zboară, erau niște lilieci, care se mai loveau din când în când de ușa de la ieșire. Pe lângă vedeta supremă, ursul panda, urmează imediat pe locul doi pinguinii, care nu ezită să facă spectacol de fiecare dată când sunt hrăniți, așa că…(pentru grădina zoo din Viena fac un articol separat…sunt prea multe de zis big grin )

Nu știu cum se fac niște campanii de promovare pentru o viață mai sănătoasă în România, însă în Austria nu sunt pe craca lor. În centrul orașului, unde întotdeauna sunt foarte mulți oameni (nu contează, turiști, localnici) și-au făcut un stand unde vindeau cărți cu rețete Vegan și promovau acest stil de a mânca. Până aici nimic deosebit, dar modul în care făceau asta pe mine m-a șocat. Pe un ecran mare, erau puse clipuri cu cei care taie animalele în măcelării, astfel, puteai să vezi o vită cu capul în jos și măcelărită de un om. O arăta cum se chinuie în ultimele momente de viață. Același lucru și cu alte animale, precum capre, porci,oi, etc… După ce vedeai filmele alea, cu siguranță la următoarea masă nu mai mâncai carne…
Deocamdată atât de aici, Andreea ai legătura…

 

PS: nu am putut să mă abțin… laughing


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.