Care este casa visurilor tale?

O întrebare pe care am primit-o ieri la cursul de franceză. Pentru fiecare dintre noi, visul de a avea o casă este diferit. Am urmărit o vreme o emisiune pe MTV, în care celebritățile își dezvăluiau către publicul larg domeniile pe care le aveau. Alea nu erau case. Aveau foarte multe camere, foarte multe băi, piscine, săli de cinema, câteva mașini, săli de sport, terenuri de golf, tenis, baschet, piscină, jacuzzi și o grădină foarte mare.

Interesant a fost că de data asta, răspunsurile au venit din culturi diferite. Japonia, Anglia, America, Thailanda, Spania, toate răspunsurile fiind diferite, dar având totuși câteva lucruri în comun. Spre exemplu, casa visurilor în Thailanda ar trebui să fie una cu parter și un singur etaj, cu o bucătărie echipată bine și mare, cu o grădină cu flori și eventual lângă o plajă. Livingul ar trebui să fie mare și să aibă un loc special amenajat pentru un televizor imens.

În Anglia, casa visurilor ar trebui să fie curată. Atât. Nu trebuie să fie imensă sau să aibă sute de camere. O casă normală și curată. În America în schimb, casele trebuie să fie mari. Pentru o familie formată din patru persoane, casa ar trebui să aibă cam 250 de metri pătrați, o grădină mare, piscină, sală de sport, câte un șifonier în fiecare dormitor din cele 4 sau 5 de care ar fi nevoie și câte o baie în fiecare cameră.În Japonia casa nu ar trebui să fie mare. De fapt, nici nu ar trebui să fie casă, este suficient un apartament ceva mai mare, dar care să nu fie în centrul orașului, unde este foarte aglomerat. Spania este cam pe același film cu noi. O casă normală cu o grădină unde-ți poți planta ceva plante, câteva camere și o bucătărie sănătoasă.

dreamhouse                                                                         sursă foto

În Franța majoritatea caselor au WC-ul separat de baie, ceea ce este puțin ciudat. Ieri am aflat că doar în Thailanda/Japonia mai găsești așa ceva, în rest, peste tot WC-ul este în aceeași încăpere cu baia. Nu știu cine a calculat asta cu separarea celor două, dar nu cred că era mare fan igienă.

Pentru mine casa visurilor ar trebui să aibă un parter și un etaj. La parter ar trebui să fie un living, o bucătărie, o baie și un loc de luat masa. La etaj ar trebui să fie trei dormitoare și două băi, din care una în dormitorul principal. La subsol mi-aș face un fel de cameră de relaxare într-o parte și o sală de sport în cealaltă, asta dacă mi-ar permite spațiul. Aș mai dori un mic teren de baschet în curte și o piscină. Cum ar fi să mă pot antrena acasă pentru un triatlon? Cam atât, nimic spectaculos.

Acum fiecare avem o imagine a unei case pe care am visat-o la un moment dat. Și dacă ar fi să nu ai nicio piedică, cum ar fi banii sau timpul, cam cum ar arăta casa în care ai vrea să trăiești?

 


Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments

Tagged on: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.